מדא : יש חשיבות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/05/2001 | 22:44 | מאת: לירן

שלום רב אני מתנדב במדא אני רוצה לדעת לפי דעתך כמה הטיפול הראשוני עוזר לחולה\פצוע כשאנו מגיעים אליו והאם אנחנו משפיעים על המשך הטיפול בחולה ועוד שאלה מהו חדר המיון הטוב במדינה תודה לירן @@

17/05/2001 | 23:02 | מאת: adi

לירן, גם אני מתנדבת במד"א ואני רוצה להגיד לך שממה שראיתי יש חשיבות עליונה לטיפול הראשוני שמקבל החולה / הפצוע להמשך הטיפול בו. עדי

17/05/2001 | 23:24 | מאת: adi

היחס עושה את ההבדל. כשמתחקרים חולה או פצוע צריך לעשות זאת בעדינות!!!! כשאתה מגיע לחולה או פצוע הוא לא ממש מבין מה קורה לו, ולכן צריך להיות מאוד עדינים!!!!!! עדי

19/05/2001 | 23:23 | מאת: לירן

תודה רבה על בתשובה עדי!!!

18/05/2001 | 16:00 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לירן, אין ספק כי טיפול ראשוני הוא בעל חשיבות יתרה בהצלת חיים, העובדה כי אנשים מיומנים מגיעים תוך דקות לפצוע ומביאים ליצוב מצבו , מניעת דימום, פתיחת דרכי נשימה, וכד' מונעת תמותה מידית של פצוע. אין לי דע לגבי יעילות חדרי המיון השונים אך תוכל לקבל על כך מידע באתר של מישרד הבריאות. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה