כאבים במרכז החזה העליון

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/05/2000 | 09:31 | מאת: גולן

לפני מספר שנים עברתי תאונת אופנוע ע"י נפילה ישירה של חזי לפני הכביש. היו כאבים עזים בחזה המרכזי והעליון שלי למשך שבועות. נאמר לי כי אין שבר והצילומים הראו מצב תקין. הכאבים עברו. 4 שנים עברו מאז, כרגע כל לחיצה על האיזור מכאיבה ותנוחות מסוימות של פעילות גופנית מעוררת את הכאב. למרות צילומים נוספים, אין שום ממצאים התומכים בגירסתי. חשוב לציין כי הכאבים באים בתוצאה ישירה ללחיצה או תנוחה מסויימת כך שפעילות מואצת אינה רלוונטית וכן הלב אינו גורם רלוונטי. מה ניתן לעשות בנידון?! בתודה מקרב לב

04/05/2000 | 20:39 | מאת: ד"ר ישראלית

שלום גולן. בהנחה שהכאבים קשורים לנפילה / חבלה יתכן שמדובר על בעיה במפרק סחוס - עצם (צלעות לצד עצם החזה. קשה להוכיח דלקת או סדקים במפרקים אלו והבעיה ניתנת לפתרון בעזרת מיפוי - איזוטופים. יתכן שנוצר נזק למפרק של הצלע לעצם החזה והדבר אכן לא נראה בצ.חזה רגיל. לגבי אפשרויות הטיפול-בד"כ מנוחה ומשככי כאבים כך שאולי פשוט עדיף לנסות נסיון טיפולי במקום כל דבר אחר. בהצלחה שלומי

מנהל פורום כירורגיה