אצבע שנקטעה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/08/2000 | 15:31 | מאת: בלה

בני בן השלוש חתך את כרית קמיצת יד ימין בעת שנסגרה על אצבעו דלת פלדלת בבית החולים תפרו לו את כרית הקמיצה ב- 4 תפרים , חבשו לו את האצבע וביקשו לא להחליף את התחבושת רק לאחר שבועיים או במידה ויהיה חום. נתנו לו טיפול של שבוע באוגמנטין 250 מ"ג , 3 פעמים ביום. הטיפול נעשה ולאחר שבועיים נסענו שוב לבית החולים כדי להסיר את התחבושות. היה די קשה להוציא את האגדים שהיו על התפרים ולאחר כאב וסבל של הילד הסירו את התחבושות. החתך לא הגליד ואל התאחה, האצבע היתה נפוחה, מדולקת ואדומה. חבשו לילד שוב את האצבע והוא קיבל טיפול נוסף של אוגמנטין לעוד 10 ימים של 125 מ"ג , וכן החלפת תחבושת כל יומיים, עם פולידין. השאלה שלי היא: האם יש סיכוי שהאצבע תתאחה, האם יש טיפול עזר שיכול לעזור לאצבע להתאחות. כשהילד יגדל האם קיים סיכוי שהאצבע תגדל ותבריא מה הסיכויים לכך שהאצבע תחזור למצבה הקודם. אם יש כל טיפול עזר אנא ציינו בפניי. בברכה בלה

24/08/2000 | 19:40 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום בלה, בלתי אפשרי לתת תשוהנ לשאלותייך, נראה כי קיים שם תהליך זהומי, הגלדה של החלק שנחתך תלויה בעיקר בכלי דם, אם הספקת הדם תתחדש יתכן שהחלק שנחתך יקלט ולא יהיה עיוות של האצבע, במידה ולא תמיד יש אפשרות להתיעץ עם פלסטיקאי לתקון עיוות אם ישאר. אין לי הצעות נוספות. מקווה שיסתיים טוב דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה