גוש שאינו שפיר בשד?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

08/05/2001 | 17:31 | מאת: שרית

ד"ר שלום רב לך! קוראים לי שרית, בת 17 וחצי. לפני כחודש גיליתי בשדי הימנית גוש, מאז הלכתי לצילומי אולטרא- סאונד וכן לד"ר בכירורגיית- שד ומצאו כי הוא גוש סולידי, לא סרטני הנושא את השם :פיברטונומה(...משהו כזה )מייעצים לנתח ולהוציאו. שאולותיי: *מה זה השם הזה- פיברוטנומה? מה זה אומר? איך זה נוצר? ממה?(...האם יש קשר בין היוצרותו ללקיחת גלולות?) *האם יש סיכונים רבים יותר לסרטן-השד לאחר יציאתו מנשים שלו "חוו" גוש כזה??? *מה זאת אומרת "הרדמה חלקית"? המון תודות לך- שרית.

08/05/2001 | 19:55 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שרית תוכלי לקבל את כל התשובות אם תקראי את המאמר בנושא באתר שלנוhttp://doctors.co.il/article-view/289/ אםיהיו עוד שאלות חיזרי אלינו ניתן להסיר גידול מסוג כזה בניתוח בהרדמה מקומית. דר' ויזר

10/05/2001 | 13:58 | מאת: שרית

ד"ר שלום רב לך! המאמר עזר לי- תודה. שאלה שבאמת מאוד מטרידה אותי האם יכול להיות שהפיברואדנומה שאובחנה אצלי נוצרה בעכבות לקיחת גלולות.... זאת מפני שאיני יודעת אם אני יכולה להמשיך בניטלתם כרגיל או שעלי להפסיק עד הניתוח??? תודה על תשובה מהירה- שרית.

מנהל פורום כירורגיה