פציעה בלחי - ילד בן 3

דיון מתוך פורום  כירורגיה

02/05/2001 | 22:42 | מאת: נעמי

בני בן ה-3 נפל לפני כשבועיים על מעקה מברזל וקיבל מכה בלחי. הלחי התנפחה ונעשתה כחולה, אולם לא נפתחה. לאחר כמה ימים הבחנתי כי מתחת לסימן הכחול שהחל להתרפא כבר נוצר "קמט" פנימי. נראה לי כי הקמט הוא חתך פנימי של הלחי אשר לא נראה במבט ראשון מבחוץ אלא רק כאשר בני מחייך ומדבר. שאלתי היא: האם "החתך הזה" יתרפא בעתיד והלחי תחזור להיות שלמה כשהיתה. ואם לא, האם ניתן לטפל בבעיה הזו באופן כירורגי, ומבלי שישארו לכך סימנים. יש לציין גם כי הסימן הכחול טרם נרפא.

03/05/2001 | 19:12 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום נעמי תאורך מתאים להמטומה=דמוממת, שטף דם שנוצר בעקבות החבלה, הגוף מרפא זאת לבד על ידי ספיגת השט"ד, והצתלקות פנימית. במתיני מס' חודשים ואם עדיין יש בעיה פני לרופא פלסטיקאי. דר' ויזר

09/04/2010 | 09:35 | מאת: נעמה

האם באמת זה עבר או בסופו של דבר היה צורך בהתערבות של פלסטיקאי?

מנהל פורום כירורגיה