אבנים בכיס מרה - תוצאות

דיון מתוך פורום  כירורגיה

27/04/2001 | 19:03 | מאת: חנה

שלום, אני בת 50, והתגלתה לי אבן בכיס המרה בגודל דובדבן, הומלץ לי על ידי כירורג לעבור ניתוח, ורציתי לשאול : 1. מה הסיבוכים האפשריים במידה ולא אעבור את הניתוח ? 2. תוך כמה זמן מרגע גילוי האבן מומלץ לעבור את הניתוח ? בתודה מראש, חנה

27/04/2001 | 20:20 | מאת: אביב

ועוד שתי שאלות באותו ענין, האם הניתוח אינו מסוכן באופן מיוחד לחולה הסובלת מלחץ דם גבוה וסכרת ? מתי עדיף לנתח לפני שמקבלים התקפה או במהלכה ? ותודה, שוב

27/04/2001 | 21:00 | מאת: דר' ויזר

שלום חנה ואביב אנסה לענות במקביל לשניכם, אבנים בכיס מרה לרוב קיימות שנים לפני גילוים לא תמיד הן מלוות בסימנים ולעיתים אינן גורמות לנזק וניתן להמשיך בחיים רגילים אם מופיעים סמפטומים מומלץ לנתח, אין בכך דחיפות אך רצוי לא לדחות להרבה זמן. הסיבוכים אם לא מנתחים יכולות להיות דלקת של כיס מרה שעלולה להגיע לניחוח דחוף שלרוב אינו רצוי, אנו מנסים לרוב להרגיע מצב חריף ולדחות את הניתוח כחודש לאחר הדלקת. סיבוך נוסף שעלול להופיע היא חסימת צינור המרה או מעבר אבן שעלול לגרום לצהבת חסימתית. בקיצור אבנים הנותנות סימנים יש לנתח תוך מס' חודשים בדרך כלל אנשים שמגיעים לניתוח אינם בריאים והרופא המקבל נותן לרוב דעתו על מחלות נילוות ומטפל בכך לפני הניתוח, יש בזאת משום סיכון אך כצריך לנתח אין ברירה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה