פיסורה? טחורים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/04/2001 | 20:26 | מאת: חני

שלום רב, אני בת 37 ומזה כחודש סובלת מכאבים עזים מאזור פי הטבעת, הכאב מלווה בתחושה של צריבה ויש לי בעיה לשבת או לעמוד. תחילה חשבתי שהמדובר בטחורים וטיפלתי במגוון המשחות והנרות הקיימים בשוק, לאחר שהמצב החמיר פניתי לכירורג שביצע בדיקה ידנית אך עקב הכאב והרגישות לא הצליח לראות את הבעיה. ואמר כי כנראה המדובר בפיסורה, המלצתו לטפל בהחדרת משחת פרוקטוגליבנול. שלא סייעה כל כך (ורופא המשפחה נתן לי כדורי מטרוג'יל נגד דלקת אפשרית.) ביאוש התחלתי לתור באינטרנט פתרונים ומצאתי אתר באנגלית שמביא, כמו כאן הרבה מידע. משם פניתי לטיפול במשחת ניטרוגליצרין 0.2% (מזה כ-5 ימים), החלה תחושת הקלה, אולם הכאב עדיין מציק ואינני מתפקדת כרגיל. בבדיקה אצל פרוקטולוג שוב לא הצלחתי להרפות כדי שייבדק המצב. ואני שואלת את עצמי האם אכן זו פיסורה או אולי טחורים פנימיים? עלי לציין כי אמי סבלה מסרטן במעי הגס, היש גם לכך קשר- האם יש כאן כשל תורשתי? תודה.

25/04/2001 | 18:46 | מאת: דר' ויזר

שלום חני הסיפור מזכיר ספטומים של פיסורה גם אם אינה נראת וכמובן לא ניתן לבדוק אותך עקב כאבים אין מנוס אלא לנתח ולהביא הקלה לסימנים על מנת לאפשר המשך ברור ובדיקה של המעי הגס. ממליץ כי תפני לכירורג ותבדקי אפשרות של נתוח או הרחבת פי טבעת תוכלי לקרוא על כך באתר שלנו ועל אפשרויות הטיפולhttp://doctors.co.il/surgery/cat/3/ דר' ויזר

30/04/2001 | 22:17 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

חני שלום , בהחלט מסכים עם ד"ר ויזר . יש לציין אבל שהטיפול במשחת הניטרו עשוי להיות ממושך יותר . מעבר לכך שעלייך להיות במעקב .

מנהל פורום כירורגיה