כאבים מוזרים ברגליים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/04/2001 | 13:44 | מאת: מירה

שלום, אני בת 34 ובריאה בדרך כלל. מזה זמן רב שיש לי תחושות מוזרות וכאבים מוזרים ברגליים ובעיקר בשוקיים: הרגשת כבדות ,ויברציות והתכוציות פנימיות, כמו כן מדי פעם נעלמות לי פעימות ברגלים. כתוצאה מזה אני מתעיפת מהר בהליכה. על מנת להרדם אני מרימה רגליים על יותר מכרית אחת וגם אז לוקח לי יותר משעתיים עד שהרגליים נרגעות ואני מצליחה לישון. הייתי אצל אורטופד ולדעתו זוהי לא בעיה אורטופדית. הוא נתן לי 12 זריקות של ויטמין B12 וכבר קבלתי 6 מתוכם . אני לא רואה שיפור. אני לוקחת כל בוקר כדור חומצה אפולית וכדור טריומין. כיוון שאמא שלי סובלת מטרומפוזות תורשתיות הוחלט ע"י הרופא שנקבל את הכדורים. האם זוהי תופעה של כלי דם? אם כן מה ניתן לעשות? ואם לא למי עלי לפנות על מנת לברר את מקור הבעיה ולטפל בה? האם כל כירורג מתעסק גם בכלי דם? תודה מירה

24/04/2001 | 18:43 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מירה, אם האורטופד משוכנע כי אין בעיה רצוי להתיעץ עם כירורג כלי דם, זוהי מומחיות נפרדת. יתכן שמדובר בבעיה של ורידים. אם גם כאן אין בעיה אז לפנות לנוירולוג דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה