התנפחות רגליים כתוצאה מפעילות גופנית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/08/2000 | 11:11 | מאת: מירב

אני עוסקת בספורט (הליכה, ריצות וחיזוק שרירים). מבנה גופי רזה-בינוני. יש לי תופעה מוזרה כשאני רצה רגלי מתנפחות והדבר נראה היטב לעין. כשאני הולכת לאורך זמן ממושך (שעה - שעה וחצי הליכה מהירה) רגלי מתנפחות אך פחות וכך גם בעת עמידה ממושכת למספר רב של שעות (אני מורה לספורט וצריכה לעמוד 5-8 שעות בממוצע ליום. אני מצליחה להוריד את הנפיחות ע"י רחיצת הרגליים במים קרים בעת שהן מורמות מעלה.(הרמתן מעלה ללא מים קרים לא מורידה את הנפיחות). הייתי רוצה לדעת מהי התופעה אצלי ומה אפשר לעשות?

23/08/2000 | 22:38 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מירב, נראה שמדובר בתופעה של אי ספיקה ורידית. ניתן לבדוק אם אכן זו הבעיה בעזרת כירורג כלי דם ועל ידי ביצוע מספר בדיקות דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה