פיסורה לבת שנתים וחצי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/04/2001 | 00:58 | מאת: יואל כהן

שלום, לבתי יש למעלה מארבע חודשים בעית יציאות קשה מאוד , בל שלושה ימים מגיעה יציאה , ואז מתחיל סיוט קורע לב לבכיה וכאביה. היינו בדנה בי"ח לילדים וגם בלניאדו ביקרנו שלושה מומחים(כירורגים)בנושא מטעם קופת חולים. וקיבלנו מבחר משחות ושיקוים למינהם, אך ללא הועיל. הבעיה חמורה , הילדה גם כך בקושי אוכלת כיון שהיא יודעת מה צפוי בכל פעם אחרי. מיצים למינהם ניסינו, לא מצליחים לרכך לה את הצואה כדי שהפצע יגליד , היא שרויה במין מעגל פסיכולוגי מפחיד ובכך בכל פעם צוברת תוכן מחדש ולא עושה יציאות. אנא , מהו הפיתרון ? אנו בוכים יחד איתה בכל פעםכשזה קורה. תודה רבה.

19/04/2001 | 11:44 | מאת: טליה

יואל, אין כרגע רופא בפורום כך שזו תשובה לחלוטין בלתי מוסמכת. נראה לי שהרופאים בבי"ח דנה אמורים לדעת מה לעשות וזה קשה לטפל בדבר כזה בתינוקת שלא מבינה. יכול להיות שהפתרון צרי להיות משהו דרסטי כמו לתת לה למשך תקופת החלמת הפצע תזונה דרך הוריד, כך שלא יהיו לה יציאות. אני באמת לא יודעת.

19/04/2001 | 18:59 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יואל וטליה ראשית בקשר לטיפול אני מעריך כי כירורג ילדים בדק את ביתך והטיפול לרוב הינו תרופתי, נדיר שיש צורך בניתוח במצב כזה אצל ילדים אך זו אופציה קיימת , לא להבהל היות והפעולה הניתוחית פשוטה. מציע כי לאחר מס' שבועות של טיפול תחזרו לבדיקת כירורג או גסטרו ילדים. דר' ויזר לטליה - תודה על העזרה אך כאשר אין מה לומר אני נוהג לשתוק...

מנהל פורום כירורגיה