בדיקת קולונוסקפיה לפני ניתוח?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/04/2001 | 21:36 | מאת: חלי

שלום לכולם! שמי חלי, אני בת 60 ואני אמורה לעבור בדיקת קולונוספיה בבית חולים "כרמל" בחיפה בימים אלו - וזה מאוד את בני משפחתי ובטח ובטח שאותי. יש לי מספר שאלות ואשמח באם תוכלו לענות לי בהקדם: מהי אותה בדיקה? האם יש "טיפים" שיכולים לעזור לי לעבור בדיקה זו בשלום? האם יש תופעות לוואי לאחר הבדיקה? והכי חשוב האם יש רופא באיזור חדרה-חיפה שאתם ממליצים מנסיונכם (הכאוב...) אחרי הבדיקה אעדכן אתכם לגבי התוצאות - תחזיקו לי אצבעות שהכל יהיה בסדר..... תודה מכל הלב - חלי

18/04/2001 | 22:05 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום חלי, ראשית נא להרגע (קל לומר...), הבדיקה מבוצעת עם זריקת טישטוש וחלק מן החולים טוענים כי לא זוכרים דבר, הסיכון העיקרי וגם הוא נדיר הוא של יצירת פציעה במעי. אינני יכול להמליץ על רופא מסוים אך הבדיקה שכיחה מאד ולרוב הגסטרו יש ניסיון רב בכך. בהצלחה דר' ויזר

18/04/2001 | 23:05 | מאת: חלי

לדר' א.ויזר תודה על ההרגעה... כמו שכבר כתבתי אעדכן אתכם לאחר שאקבל את תוצאות הבדיקה אולי אז תוכלו להפנות אותי לטיפול ו/או רופא מתאים שוב המון תודה -חלי

מנהל פורום כירורגיה