חוקן בריום

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/04/2001 | 08:20 | מאת: צופית

ד"ר ויזר אנא ענה לי אני בת 30 לפמי כחצי שנה הבחנתי בדם בצואה הלכתי לעשות דם סמוי ומאז התחילו בעיותי בפעם הראשונה יצא חיובי ללא דייטה מתאימה ואח"כ עם דייטה לא דגים בשר יצא שלילי 3 פעמים כאבי בטן נוראים באזור הטבור בצד שמאל יציאות בקושי רק עם כדורים או תה סנה לא משנה אים אני אוכלת דברים רכים או לו עשיתי חוקן בריום השבוע שיצא ללא ממצאים פטולוגים ד"ר עד כמה בדיקת בריום נאמנה והאים אני חייבת בכל זאת לעשות קולונוסקופיה? למרות שעשיתי בריום? יש לי עדיין מעיין פסים דם בצואה ואני נורא מודאגת ענה לי בבקשה האים חוקן בריום לא בדיקה נהיימנה אזי למה עושים אותה? ולא מדלגים ישר לחוקן בריום תשתדל בבקשה לענות על כל שאלותי תודה רבה!!!

18/04/2001 | 22:08 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום צופית, מה שאת מתארת נראה כעצירות שיכולה לנבוע מגורמים שונים, אכן בדיקת חוקן בריום אינה כה מהימנה כמו קולונוסקופיה אך אם היא היתה תקינה קרוב לודאי כי הכל בסדר, הדימום יכול גם לנבוע מטחורים ואז בדיקת הקולונו יכולה לאתרם. סיימי את בדיקותיך ואז נמשיך דר' ויזר

19/04/2001 | 08:10 | מאת: צופית

אז אתה בכל זאת ממליץ על קולונו למרות שהרופאת משפחה אומרת שאם הבריום יצא תקין אז אין צורך ?

19/04/2001 | 19:07 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום צופית, בדיקת החוקן בריום אינה כה מהימנה בחלק מארצות העולם כמעט ננטשה, אך בדיקת הקולונו אינה כה זמינה וגם יש סיכון מה לכן אנו נוטים לברר תחילה עם חוקן בריום דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה