ניתוח בקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/04/2001 | 18:43 | מאת: דסדמונה

מה השיטה היותר מומלצת כיום לניתול בקע סרעפתי, GERD פעיל שגורם לדלקת חזקה עם חשד לוושט ע"ש בארט (טרם הגיעו תוצאות ביופסיות)? מהו ניסן, ניתוח לפרוסקופי או פתוח? תודה מראש.

17/04/2001 | 21:42 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום דסדמונה במצב כפי שתארת יש צורך ליצור מחדש את הספינקטר בין הוושט לקיבה, כל הניתוחים נועדו לכך. יוצרים במעבר וושט - קיבה מעין שסתום חד כווני שמונע רפלוקס של חומצה לוושט. הניתוח ע"ש ניסן הוא כזה, ניתן לבצעו בדרך לפרוסקופית או בדרך פתוחה. זיכרי כי הדרך הראשונה דורשת מיומנות גבוהה ונסיון בניתוחים לפרוסקופים. התוצאות בד"כ טובות. דר' ויזר

18/04/2001 | 00:20 | מאת: דסדמונה

תודה רבה.

מנהל פורום כירורגיה