טחורים, פיסורה ומה שביניהם!

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/04/2001 | 12:01 | מאת: בת-עשרים-וחמש

מהם (בדיוק) טחורים? מהי פיסורה? מה ההבדל ביניהם? האם אני לבדי יכולה להבחין ביניהם או שדרוש לכך רופא מומחה? תודה

17/04/2001 | 21:46 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לבת 20+ ראשית רצוי שתגלי לנו ממה את סובלת ואז ננסה לעשות "נס" ולעשות אבחנה "אינטרנטית" בינתיים הנה לך חומר לקריאה ולמחשבה.http://doctors.co.il/surgery/cat/3/ חיזרי אלינו דר' 40+

17/04/2001 | 22:24 | מאת: בת-עשרים-וחמש

דוקטור יקר שלום, אתה חביב ובעל חוש הומור... (-: אז אתה מוכן? הנה כל מה שאני יכולה לספר לך: נפיחות לעיתים בפי הטבעת אחרי יציאות קשות. דימום קל חוויתי רק פעם אחת שזכורה לי, שהבהילה אותי עד מאוד. גירויים בפי הטבעת לעיתים. דלקת פרקים בשורשי כפות הידיים שנים ספורות. לאחרונה פטרת בנרתיק שמסרבת להיפרד ממני - מטופלת וחוזרת וחוזר חלילה. לעיתים הגירויים בפי הטבעת צצים לאחר טיפול תרופתי (משחה או נרות) בפטרת, על אף שאני משתדלת להפריד בין שטח A לשטח B. מעבר לכך יש לציין שאני עומדת לבקר אצל גסטרואנתרולוג בעוד כחודש. אושפזתי במיון לפני כשבועיים בשל כאבי בטן עזים. ערכו לי בדיקות דם, שתן, רנטגן, א.ק.ג, אולטרסאונד בטן ואולטרסאונד אגן (וגם אולטרסאונד בלוטת מגן, אבל זה לא היה קשור לזה :-). כולן ללא ממצא פתולוגי, כמובן. עצירויות ושלשולים לסירוגין. רופא המשפחה העלה אפשרויות שונות החל מתסמונת המעי הרגיז ועד למחלת קרוהן (אמא'לה...). כאבי הבטן עדיין חזקים מנשוא. אני מניחה שאעבור את הבדיקות ה"סקופיות" למיניהן. כרגע, אינני חשה רגישות כלשהי בפי הטבעת, אבל אשמח לקרוא את דעתך. עכשיו אתה יודע עליי הכל. אל תספר לאף אחד... (-: תודה

מנהל פורום כירורגיה