ורידים ונימים ברגליים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

16/04/2001 | 18:34 | מאת: אילנה

סובלת כ-10 שנים מהנ"ל. לפני 5 שנים עברתי נתוח להוצאת וריד הספנה ברגל אחת. המצב היה טוב עד השנה האחרונה שבה חזרו הכאבים וישנה פעילות של יציאת ורידים חדשים, עד למפשעה. גם מצב הנימים בקרסוליים דיי רע. ברגל שלא נותחה המצב קשה וסתתי, אם כי דוקא שם אין כאבים. שאלות: 1. האם אני חייבת מעקב וניתוחים חוזרים? האם זה טבעי שתוך 5 שנים מניתוח קודם יוצאים ורידים חדשים למרות שוריד הספנה הוצא.? מנין הם נוצרים? 3. נאם ורידים באיזור המפשעה מסוכנים יותר? מודה מראש

16/04/2001 | 19:19 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אילנה היות ואת ממשיכה בחייך (תודה לאל...) גם גופך ממשיך ליצר ורידים, קרוב לודאי שבניתוח הקודם לא נסגרו כל הורידים העמוקים (ספנה) ונוצרים דרכי ניקוז חדשות הגורמות לך לסבל, אין שום סיכון מוגבר בורידים במפשעה אך נראה כי עליך לפנות שוב לכירורג מומחה לכלי דם על מנת לפתור את הבעיה. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה