שאלה למי שעבר נתוח בקע (הרניה)

דיון מתוך פורום  כירורגיה

15/04/2001 | 08:51 | מאת: אלי

שלום רב, לפני ששה שבועות עברתי נתוח בקע חד צידי עם רשת (מש). לאחר הנתוח הופיעה ונשארה עד היום נפיחות מעל הצלקת - כעין בלוטה קשה. בנוסף, העור באזור מהצלקת ועד למפשעה הפך חסר תחושה - כאילו מת. האם אלה סימפטומים רגילים - שגם אחרים נתקלו בהם? וכמה זמן הם אמורים להמשך? תודה על העזרה, אלי

16/04/2001 | 19:53 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אלי, אמנם לא עברתי ניתוח כזה אך מה שתיארת יתכן הנוקשות באזור אופינית לצלקת פנימית אשר עם הזמן תפוג אך גם עלולה להשאר. חוסר התחושה נובע מפגיה בעצב תחושתי שטחי וגם בעיה זו יכולה לחלוף עם הזמן דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה