כאבים לא ברורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

22/08/2000 | 08:47 | מאת: אפרת

שלום רב אינני בטוחה שאתם הפורום לשאול בכל אופן לאחרונה התחלו לי כאבים בבטן ימין תחתונה ונלוו לזה בחילות מכל דבר שאכלתי בחילות ממש קשות. אושפזתי ליום בבה"ח ולאח בדיקה כירוגית שללו פנדציט כמו כן שללו בעיה גינקולוגית. כעת אני נמנעת ממאכלים של כל דבר מטוגן ומוצרי חלב שהם ישר גורמים לבחילה אך העניין הוא שהכאבים בבטן לא נעלמו אני לא בטוחה שהחמירו זה נכון לומר אך הם חדים יותר בעיקר בזמן מאמץ כמו הליכה בעליה(אני מתגוררת בחיפה) או כאשר אני יושבת בתנוחות מסויימות. אני כרגע ממשיכה להקפיד על האוכל שלי למנוע בחילות.לחם זה הדבר היחידי הבטוח.אך מה לישות עם הכאבים יש לציין שגם עברתי בדיקת אולטרסאונד שיצאה תקינה אשמח לקבל תגובה תודה אפרת

22/08/2000 | 19:30 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אפרת, כאבים בבטן ימנית תחתונה יכולים להתאים לדלקת התוספתן, שלדברייך נשלל, למרות זאת הייתי מבקש בדיקה חוזרת ואולי ct של הבטן כדי לודא שאין באזור מורסה.. בעיה נוספת יכולה להיות גניקולוגית, ציסטה בשחלה למשל יכולה לתת תסמינים כאלו. ולכן בדיקת גניקולוג ובצוע של אולטרסאונד וגינלי יכולה להועיל לאבחון. דר' ויזר

23/08/2000 | 08:38 | מאת: אפרת

שלום ד"ר ויזר ותודה על תשובתך המהירה רציתי לחדד את דבריי ולומר שעברתי את הבדיקות שציינת הווה אומר בדיקת אולטראסאונד ובדיקה של גינקולוגית באולטראסאונד וגינלי ברצוני להבין יורת לעומק כיצד יתכן שה אולי פנדציט אף ששלו אותו כמו כן האם הדברים שציינת שישנה אפשרות שזו הבעיה משפעים גם מבחינה של אוכל כמו הבחילות שאני עוברת או כאבים בשעת מאמץ אשמח לבל תשובה תודה והמשך יום טוב אפרת

מנהל פורום כירורגיה