כריתה תת שלמה של מעי הגס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/03/2007 | 09:33 | מאת: מירי

שלום רב, ברצוני לשאול בנוגע לניתוח של אבא שלי כבן 63. עבר לפני חודש ניתוח כריתה תת שלמה של המעי הגס. לאחר כשבוע וחצי שוחרר מבית חולים שהוא במצב גרוע מאוד. חזרנו שוב למחלקה ומיד הכניסו אותו לחדר ניתוח בשנית עקב דליפה בהשקה. הוא יצא מהניתוח השני חלש ועד היום שבועיים לאחר ניתוח השני, חלש מאוד לא מסוגל ללכת. האם דליפה בהשקה מסמן על חיבור לא תקין? הרי ההשקה היא העבודה המרכזית של הניתוח הראשון. האם יש אחוזים גבוהים של חולים שחוזרים להם על הניתוח עקב בעיות בהשקה? דליפה? או שמא זה נדיר להגיע למצב זה ממש צמוד לזמן הניתוח הראשון?. אנו דואגים לשחרורו מבית החולים, הוא עדיין לא שוחרר. בבית בפעם הראשונה לא תפקד כלל. כרגע הוא עם שתי שקיות. סטומה ועוד שקית שהוציאו ליתר בטחון, לאחר שמצאו חור במעיים ומשם הבנתי שהוציאו שקית אינני יודעת למה ולמה היא משמשת? נאמר לנו שהסטומה תהיה למשך עד חצי שנה עד לניתוח סגירה שלה. הנוזל בסטומה נוזלי ורך עד מאוד עדיין ולא מוצק. למה עלינו לצפות? ומדוע נגררנו אחרי ניתוח שני? אולי היה עלינו לסרב לניתוח השני? שהרי הוא לא ממש מתאושש יפה כמו מהניתוח הראשון. דרך אגב הניתוח הראשון התבצע עקב גידולים ממאירים במעי הגס . אודה על תשובתך המפורטת מאחר ויש הרבה נתונים שחסרים לנו להבין בעיה רפואית זו. תודה. מירי.

18/03/2007 | 14:34 | מאת: ד"ר ספוליאנסקי

שלום מירי באם היה דלף בהשקה - חובה לניתוח נוסף והוצאת קולוסטומיה מגינה . אכן זה יקח עוד זמן עד שיתאושש- חודשים . רצוי שתשבי עם הרופא המנתח ותושחחי עימו - הוא ישמח לענות לך על כל שאלותייך

מנהל פורום כירורגיה