דברטיקוליטיס-דלקת של המעי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

09/04/2001 | 22:14 | מאת: מיכל

ערב טוב, לבן 36 דלקת חוזרת של המעי, שהוגדרה כ"דברטיקוליטיס". אושפז בפעם הראשונה לפני כ-11 חודשים למשך מס' ימים, הממצאים היו כאבים בצד השמאלי של הבטן ובשיפוליה, רגישות באיזור, חום.בוצעה קולונוסקופיה שממצאיה היו "דברטיקוליטים די רבים בצד שמאל ומעטים בצד ימין, יש לבצע בדיקה חוזרת בעוד כ- 5 שנים". בנתיים התפתחה שוב דלקת באותו הצד, עם כאבים פחות חזקים. מאושפז במחלקה כירוגית ולטענת הרופאים, מכיון שהוא צעיר והדלקת חוזרת, יש לבצע ניתוח. שאלתי היא: האם יש למהר ולבצע ניתוח במקרה כזה? מה הסיכויים להחלמה מלאה לאחר ניתוח כזה ומה הסיכונים? האם יש מוצא אחר מלבד ניתוח, כגון שימוש ברפואה אלטרנטיבית וכדומה?...

18/04/2001 | 22:28 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום מיכל, זוהי מחלה שקשורה במבנה של דופן המעי ואינני מכיר שום פתרון אלא הסרת הקטע החולה בניתוח. בדכ' אצל אדם צעיר לא צריכה להיות בעיה או מגבלה בניתוח וכן כל הפרעה באורח החיים אח"כ. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה