הזנה באמצעות זונדה או גסטרוסטומי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

31/03/2001 | 20:57 | מאת: סלעית

מהם יתרונותיה וחסרונותיה של כל שיטה בטיפול בחולים פסיכוגריאטרים?

31/03/2001 | 22:21 | מאת: adi

סלעית שלום, בכל מקרה מדובר בהאכלה מלאכותית. זונדה - הכנסת הצינור מהאף עד לקיבה. מחייב שיתוף פעולה (למיטב ידיעתי, אני אשמח לדעת אחרת). גסטרוסטום - צינור שמוכנס ישירות לקיבה. חייב להיעשות בחדר ניתוח. מבוצע במקרים של חסימה בגרון. עדי

01/04/2001 | 18:31 | מאת: סלעית

עדי שלום, תודה על תשובתך. בבתי חולים פסיכוגריאטרים יש נטייה להשתמש דווקא בזונדה. למרות מצב החולים. השיטה מסרבלת מאוד את המערכת מאחר וכמובן שלאחר זמן מה ההעדפה היא גסטרוסטומי. האם מכיוון שמדובר בהליך יקר יותר הבחירה היא תחילה בזונדה?? תודה, סלעית.

מנהל פורום כירורגיה