פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/03/2001 | 14:38 | מאת: יעל

שלום, 1. מה ההבדל בין גוש ציסטי בשד לבין גוש סולידי? 2. מהי פיברואדנומה (וכיצד נכתבת באנגלית)? תודה, יעל

31/03/2001 | 19:18 | מאת: אליהו

יעל שלום. פיברואדנומה או בשמה האנגלי FIBROADENOMA מורכה למעשה משתי מילים לטיניות: FIBRO= חוט, צלקת. ADENOMA=גידול שפיר ממקור בלוטי. היא למעשה גידול שפיר, המורכב מסיבים של רקמת חיבור ובלוטות מוגדלות. היא גידול קשה (סולידי) בשד. שגדל מקומית תוך כדי דחיקת הרקמות השכנות. ללא יכולת לשלוח גרורות לרקמות מרוחקות. תהליך זה שונה לחלוטין מציסטה שהיא למעשה חלל מלא נוזל המתהווה בשד באופן רגיל אצל כל אישה במידה זו או אחרת ובמיוחד בטרם הווסת. מאחר והפיברואדנומה הוא גידול שפיר יש לעקוב אחריו ובמידת הצורך גם להוציאו. בקיצור, אין מה לדאוג חג שמח אליהו

מנהל פורום כירורגיה