טיפול בהרניה מפשעתית באמצעות רשת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

23/03/2001 | 18:24 | מאת: יריב

אני זקוק לניתוח הרניה סקרוטלית (מפשעתית) והייתי מעוניין לקבל מידע בנוסף לכתבות הנוכחיות באתר זה. האם ניתן לטפל בהרניה בשיטת fine mesh (רשת סינטטית) במשולב עם טכניקת ניתוח לפרוסקופית? במידה וטופלתי באמצעות רשת, כיצד ניתן לראות אם הגוף דוחה את הרשת? מה שיטת הטיפול בבקע במידה והגוף דחה את הרשת? האם גוף שדוחה רשת העשויה מפוליאסטר עשוי לקבל רשת מפוליפרולן? מה זמן האישפוז וזמן ההחלמה עבור מטופלים צעירים (לפני גיל 20)? האם קיים סיכון ממשי לפגיעה בפריון האשך במקרה של "שבר" שלא טופל תקופה ארוכה? אשמח לקבל מענה בהקדם האפשרי, בתודה מראש, יריב.

27/03/2001 | 21:04 | מאת: adi

ניר, ברשותך, הייתי מצטרפת לשאלה. אחי עומד לעבור הרניה בשלישית. עדי

29/03/2001 | 16:14 | מאת: עמיר

מנסיון ומחקר רב בנושא השיטה הטובה ביותר לתיקון הרניה מפשעתית היא שיטת ה-PLUG בשיטה זו "סוגרים את ההרניה ע"י "פקק" עשוי ממש . משך הניתוח כ 20-30 דקות ניתן לביצוע בהרדמה מקומית, זמן ההחלמה והכאבים לאחר הניתוח פחותים בצורה משמעותית הסיכוי לחזרה של ההרניה קטן מ1% . בארץ יש מס' כירורגים עם נסיון רב בשיטה זו אוכל להמליץ לך עליהם.

30/03/2001 | 15:05 | מאת: יריב

שלום עמיר, אשמח אם תוכל לפרט בעניין שיטת הטיפול בעזרת "פקק". ממה עשוי הפלאג? באיזה אופן הוא נאחז בגוף? האם הוא נתפר לרקמות הגוף או שמא הוא מוחזק ע"י רשת? אין סיכון גדול שהגוף ידחה את הפקק ? מאיזה ניסיון אתה מספר על השיטה? (ואולי אתה יודע מספר תשובות לשאלות מהמכתב הקודם שלי?). על כל תשובה, אני מודה לך מראש. יריב.

10/04/2001 | 22:33 | מאת: מירה

היי אשמח לקבל רשימת רופאים מומחים באיזור המרכז לביצוע ניתוח הרנייה תודה

31/03/2001 | 19:41 | מאת: אליהו

יריב שלום. בקע מפשעתית היא מחלה עתיקת יומים. פורסמו מאות סוגי תיקון לבקע מפשעתי. מה שבא להוכיח שאף שיטה אינה מושלמת. היום רווחת הדעה שהסיבה להווצרות הבקע היא חולשה של הגיד שעוטף את השרירים ומחזק את הבטן - לכן יש מקום לחזק אותה ברשת. היום מקובל לתקן את הבקעים ולחזקם ברשת פרולן( סוג נילון אינרטי לגוף ) בעל חורים גדולים שלתוכם צומחת רקמת הצלקת ומחזקת את דופן הבטן. פחות נפוץ השימוש ברשת בעלת חורים עדינים. התיקון בעזרת פקק , הוא אחד מהשיטות, לא בהכרך הנפוצה ביותר. החסרונה שהיא מתקנת רק את הפתח שנפער בדופן הבטן אך אינה מחזקת את כל רקמת דופן הבטן. לדעתי התיקון הטוב ביותר המבטיח סיכוי הטוב ביותר הוא תיקון לליגמנט ע"ש קופר (אחד מעצמות האגן) או תיקון ע"ש McWay מחוזק ברשת. בתיקון זה נתפרת רשת פרולן בעלת חורים גדולים לגיד המקובע לעצמות האגן מלמטה ומלמעלה בין שכבות דופן הבטן. לצערי רק מעט כירורגים מבצעים ניתוח זה. שיהיה בהצלחה אליהו.

מנהל פורום כירורגיה