ציפורן חודרנית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/03/2001 | 16:10 | מאת: לירן לוין

שלום לכם אני רוצה לפנות לכל הגולשים באתר זה ולשאול אותכם איך לעזאזל נפתרים מציפורן חודרנית בלי ניתוח ובלי כאבים כי זה כואאאאאאאאאאאאאאאאאאאאאב תודה מראש לירן

23/03/2001 | 13:10 | מאת: ד"ר א. וייזל

שלום רב לירן, ככירורג שבשעתו ניתח מקרים רבים מספור של "צפורן חודרנית", אני מרשה לעצמי להיות "איש בשורות" לך ולסובלים אחרים ממצב זה. ראשית, הקדמה קצרה: המושג "צפורן חודרנית" מקורו בהבנה מוטעית של היווצרות הפתוךוגיה הזו. מסיבות רפואיות-היסטוריות המונח נותר בעינו, ורבים מהכירורגים ממשיכים עדיין, לצערי, לנתחו. הבעיה היא בסך הכל דלקת תת-חריפה בחריץ שבין הצפורן לעור. מצב זה גורם לתהליך של דלקת וריפוי בו זמניים, אשר גורם לגדילה "פראית" של העור הסמוך לצפורן (לאמיתו של דבר, אין זה עור אמיתי, אלא "רקמת גרעון", שהיא סוג רקמה המופיע בתהליך הריפוי, על כן היא פריכה ומדממת בקלות). הטיפול המומלץ בימינו, הוא משולש: אנטיביוטיקה למשך כשבועיים (אני משתמש בכדורי אוגמנטין 2 ביום, אך רופאים אחרים יכולים לתת אנטיביוטיקה אחרת לפי ראות עיניהם); משחה אנטיביוטית (בקטרובאן או משחה מתאימה אחרת); אמבטיה עם פולידין פעם-פעמיים ביום. לאחר סיום האנטיביוטיקה רצוי להמשיך עם המשחה והאמבטיות עד שהעור נרפא לחלוטין וחוזר לצורה וצבע נורמליים. זה זה. אני מבטיח לך אמונה, כי בשלוש השנים האחרונות לא ניתחתי אפילו מקרה אחד של צפורן חודרנית, וכולם נרפאו ע"י טיפול מסוג זה (הנקרא 'טיפול שמרני'). בברכה ובהצלחה, ד"ר אדם וייזל, מומחה בכירורגיה כללית

11/04/2001 | 13:54 | מאת: לירן

שלום לך ד"ר א.וייזל אני מודה לך מקרב לב!!! אני עברתי כבר את הניתוחון בקשר לציפורן וזה כאב מאוד ואחרי כמה זמן שהוציאו לי את התחבושת הציפורן שוב חדרה לבשר ולא הסכמתי לעבור את הניתוח שוב. את המשחה שהזכרת קניתי אבל לצערי לא שמתי אותה לעיתים קרובות ואמבטיות גם ניסיתי אך גם לא בקביעות (כל זה לפני שקראתי את מה שכתבת) הציעו לי גם לשים צמר גפן מתחת לציפורן כדי שהיא תצא לבד אבל כמו שאומרים זה קל להגיד אבל כואב לעשות אז ויתרתי על זה. אני ידוע כטיפוס עקשן אז הציפורן כל כך הציקה לי עד שלא יכולתי והוצאתי אותה בכוחות עצמי. עכשיו הציפורן בסדר גמור ויש לי עוד שאלה יש דרך למנוע את חדירתה של הציפורן שוב לתוך הבשר? כי זה קרה לי תודה מראש ליר לוין

11/08/2014 | 17:25 | מאת: דפנה

לדר' וייזל שלום, קראתי בענין רב את המלצתך לטיפול לא מודרני בענין. שאלתי היא - כמה ימים צריך לקחת אנטיביוטיקה? בתודה מראש!

מנהל פורום כירורגיה