הרניה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/03/2001 | 01:14 | מאת: joe

שלום, אני גבר בשנות העשרים המאוחרות הסובל מבקע מפשעתי. קראתי כי ישנן שלוש שיטות ניתוח. הייתי מעוניין לדעת: 1) מהו משך ההחלמה בכל אחת מן השיטות ומהו פרק הזמן בו חשים כאב לאחר כל סוג של ניתוח? 2) היכן בארץ (אם בכלל) מתבצע ניתוח בלי תפירה של שריר הבטן (על ידי שימוש ב- mesh)? 3) האם ניתוח בכל מקרה של הרניה הוא צורך דחוף? מהם הסיכונים הכרוכים בדחיית הניתוח במספר חודשים לאחר שנתגלה הבקע?

29/03/2001 | 16:13 | מאת: עמיר

לכותב שלום, מנסיון ומחקר רב בנושא השיטה הטובה ביותר לתיקון הרניה מפשעתית היא שיטת ה-PLUG בשיטה זו "סוגרים את ההרניה ע"י "פקק" עשוי ממש . משך הניתוח כ 20-30 דקות ניתן לביצוע בהרדמה מקומית, זמן ההחלמה והכאבים לאחר הניתוח פחותים בצורה משמעותית הסיכוי לחזרה של ההרניה קטן מ1% . בארץ יש מס' כירורגים עם נסיון רב בשיטה זו אוכל להמליץ לך עליהם.

04/04/2001 | 21:36 | מאת: joe

אנא המלץ. אני מת מפחד מהניתוח הזה מאז שנכנסתי לפורום של אנשים שהניתוח שלהם נכשל.

מנהל פורום כירורגיה