נתוח שבר - סבוכים?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/03/2001 | 08:52 | מאת: eli

שלום רב, לפני שבועיים עברתי נתוח שבר בצד שמאל.. לפני שבוע הוסרו התפרים, ואז שאב הרופא דם כדי לצמצם נפיחות כואבת באזור הצלקת. הנפיחות חזרה למחרת, וביום ה' האחרון שוב שאב הרופא דם, ואמר שהכל בסדר ואין צורך לחזור אליו. כבר למחרת (16.3.01) חזרה הנפיחות הכואבת, שמגבילה מאד את תנועותי. שאלותי: מהי הנפיחות? האם להתעלם ממנה או זה דורש טיפול? ואיזה טיפול? תודה על עזרתכם, אלי

20/03/2001 | 08:24 | מאת: דני

זהו אחד הפורומים הטובים והמועילים שאני מכיר, ונעזרתי בו ובמאמר על ההרניה לפני שנגשתי לנתוח. גם אני עברתי לפני 3 שבועות נתוח הרניה קונבנציונלי עם רשת בצד ימין. כתוצאה מהנתוח חלו שנויים באברי המין שלי: שק האשכים גדל במידה ניכרת (חדירת נוזלים?) ואשך ימין כואב, ואילו הפין התכווץ מאד (אולי כתוצאה מהקטטר אחרי הנתוח?). שאלותי: האם זוהי תופעה רגילה בעקבות נתוח הרניה? מתי אמורים אברי המין לחזור למצבם שלפני הנתוח? דרך אגב, מדוע אין רופאים מידעים את הפצינטים על סבוכים אפשריים בעקבות הנתוח? בתודה, דני

מנהל פורום כירורגיה