הרניה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

13/03/2001 | 12:37 | מאת: אסנת

שלום רב, יש לי אחיין בן 3 חודשים הסובל מבקע כמעט מיומו הראשון. נאמר לנו שאין מה לעשות כרגע וצריך לחכות עד גיל 6 חודשים כדי לנתח. הילד סובל מה עושים האם יש פתרון מיידי? אשמח לקבל תשובה מהירה אסנת.

31/03/2001 | 19:49 | מאת: אליהו

אסנת שלום. בקע מפשעתי אצל תינקות עשוי להסגר מעצמו עד גיל 18 חודש. לכן כדי להמתין. אך אם הבקע מסכן את התינוק, כלומר אם מתרחשת בו כליאה, יש מקום להקדים ולנתח. יש לזכור שהרדמת תינוק צעיר מאוד היא מלאכה מורכבת ולכן יש יתרונות רבים להמתין . מכל מקום יש להתיעץ עם כירורג ילדים המומחה בניתוח תינקות.

מנהל פורום כירורגיה