סרטן השד

דיון מתוך פורום  כירורגיה

03/03/2001 | 13:34 | מאת: רחלי

שלום רב, שמי רחלי, אני בת 39 וחליתי בסרטן השד מסוג - infiltrating duct ca grade I and DUCTAL CARCINOMA IN SITU הייתי מעוניינת לקבל כמה שיותר פרטים על המחלה הזו ועל סיכויי הישרדות שלי, עברתי ניתוח בו הוצא לי גוש בגודל 2 ס"מ בשד שמאל, וכל הבלוטות היו נקיות התחלתי לקבל טיפול כימותרפי מסוג CMF , ולאחר מכן אצרטרך לקבל הקרנות הבנתי מהרופא האונקולוג שלי שמצבי יחסית טוב, מכיוון שהבלוטות שלי נקיות וזה לא היתפשט לי, הבעיה שלי היא הטיפול הכימוטראפי, והשאלה שלי האים אפשר לוותר עליו ולקבל רק הקרנות ולאחר מכן את הכדורים טמוקסיפן למשך 5 שנים? הבנתי שכל הטיפול הכימוטראפי ייתן לי עוד 3 אחוז וזה טיפול מאוד קשה המלווה בהקאות שלשולים חולשה ובעצם הרס כללי של כל הגוף האם זה שווה? ואים אפשר במצבי לוותר על הטיפול הכימוטראפי ולשרוד? אבקש לקבל כמה שיותר אינפורמציה על מחלה זו ואיך מתמודדים איתה, אגב אני גרושה ללא ילדים וחיה לבד ומאוד קשה לי להיתמודד כך עם כל התופעות. תודה מראש על הייעוץ והעזרה רחלי

07/03/2001 | 19:31 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רחלי, צר לי לשמוע על מחלתך , היות ואת אישה צעירה על גידול במצב התחלתי יש לנקוט בכל האמצעים וזה מה שהומלץ לך. הטיפול הכימי קשה אך לא תמיד יש את התופעות שהזכרת ויש לך סיכוי סביר להחלים לחלוטין. תוכלי לקרוא על המחלה וטיפוליה בסידרת כתבות שפורסמו באתר שלנוhttp://www.doctors.co.il/magazine/volume/27/ http://www.doctors.co.il/magazine/volume/28/ בשאלות נוספות רצוי להתיעץ עם האונקולוג שמטפל בך ולקבל אולי חוו"ד נוספת בהצלחה דר' ויזר

10/03/2001 | 15:24 | מאת: רחל כהן

לכבוד ד"ר א. ויזר מנהל הפורום תודה לך על התייחסותך ועל האתר שהעברת לי בכדיי שאקבל עוד אינפורמציה על מחלתי כולי תקווה שאצא מזה, וכן כולי תקווה שתימצא תרופה יותר קלה לחוליי סרטן, ושיבוא יום ומחלה זו לא תהיה כל כך נוראה וזוועתית. תודה מכל הלב רחל

16/04/2001 | 23:13 | מאת: א.

רחל שלום. ראיתי עכשיו את השאלות שלך והם מה זה רציניות אבל... אני שאלתי את כל השאלות גם כשאישתי חלתה במחלה לפני שנה ( בדיוק מה שיש לך ) . תני לי להרגיע אותך, 1. עם אופטימיות הכל עובר. 2. יש לך את המחלה בצורה קלה יחסית וכל המחקרים שעשיתי אומרים שיוצאים מזה פיקס ( לפעמים פחות שד או חלק ממנו אבל בריאים!!). שוב לדעתי ואני לא רופא אין לך מה לדאוג ותהיי אופטימית. דרך אגב גם את הטיפול הכימי כמה שהוא קשה מסתיים באיזה שהוא שלב.

מנהל פורום כירורגיה