טחורים ופיסורה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

06/03/2001 | 13:12 | מאת: גלי

שלום, לפני כשלושה שבועות הופיעו לי דימומים קשים אחרי יציאה וכאבים נוראיים המלווים אותה וממשיכים אחריה,. הייתי בטוחה שמדובר בטחורים שכן הופיעו לי בליטות מחוץ לפי הטבעת, בליטות אלו נעלמו לאחר כמה שעות לאחר כאב חד שנגרם כנראה מכניסתם חזרה דרך פי הטבעת. רופא במיון איבחן כי יש לי פיסורה ולא טחורים. אולם לאחר 3 שבועות של שהיה במנוחה בה אני מטופלת בשמן פראפין וניטרוגליצרין הגעתי שוב למיון עקב כאבים נוראיים ותחושה כללית לא טובה ואז אבחן הרופא שיש לי גם טחורים ודלקת. שאלותי הן :האם יתכן מצב של טחורים המלווים בפיסורה?אם כן האם הטחורים יקשו על החלמת הפיסורה? ואם ישנה גם דלקת, האם לא יכולים להווצר סיבוכים מהתמהמהות בניתוח?

06/03/2001 | 18:54 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גלי, על פי תאורך מדובר בפיסורה שלא הגיבה לטיפול ולכן מומלץ לנתחה. יתכנו גם טחורים מוגדלים אך הטיפול בהם יכול להדחות לאחר ניתוח הפיסורה. דר' ויזר

09/03/2001 | 07:29 | מאת: גלי

זאת שוב גלי, הייתי רוצה לדעת: א. האם ניתוח הפיסורה פותר את הבעיה לצמיתות? ב. האם בניתוח מתבצעים תפרים? ג. מהו זמן ההחלמה מהניתוח והאם הוא מלווה בכאבים? תודה לתשובתך

מנהל פורום כירורגיה