בקע

דיון מתוך פורום  כירורגיה

01/03/2001 | 23:37 | מאת: אופק

בן 52. כאב קל במיפסעה השמאלית, התגלה בבדיקה, כבקע. הכאב אינו מטריד במיוחד, למרות פעילות ספורטיבית 3 ויותר, פעמים בשבוע. 1. האם מומלץ לנתח בהקדם או להמתין להרעה נוספת ולכאבים? איזה ניתוח מומלץ. זה עם ההתערבות המצומצמת יותר או המסורתית, הכרוכה בפתיחת הבטן התחתונה? תודה.

04/03/2001 | 19:11 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אופק, ראשית ממליץ כי תקרא את המאמרים בנושאhttp://doctors.co.il/surgery/article/237/ אם הינך אדם צעיר ובריא למה להמתין לצרות. דרך הניתוח נתונה להחלטת והמלצת המנתח. יש נטיה כיום לעבור לניתוחים ללא פתיחת בטן. אם כי זו שיטה צעירה יחסית עם נסיון מועט. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה