בקע אחרי ניתוח קיסרי

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/08/2019 | 15:22 | מאת: דליה

שלום, ילדתי שלוש פעמים קיסרי.. אחרי חמישה חודשים מלידה שלישית התנפח איזור הצלקת והתברר כפיסטולה מהרחם לדופן הבטן. עשיתי ניתוח דחוף תיקון פיסטולה והטריית צלקת וכריתת חצוצרות. שמו לי רשת וגינלית כי הסיבה היתה זיהום והיו מפחדים מלשים רשת סינטטית ואמרו לי שאני אמורה לעשות ניתוח בקע עוד כמה חודשים אחרי שיתנקה הבטן מהזיהום. עכשיו ואחרי שבעה חודשים יש קצת הפרשות מצד הצלקת טיפות.. הוא יסגר כמעט חודש ובזמן מחזור יפתח יתנקז טיפות ועוד ייסגר. האם יש סיכוי של חזרת פיסטולה, ומה עושים במקרה כזה? האם ניתוח הבקע קשה וגם ההלמה מהניתוח? האם יש סיכוי גבוה לחזרת הבקע אם אין זיהום? כמה זמן צריכה לחכות עד לעשות הניתוח. שאלה אחרונה.. אמ אין הפרשות האם זה אומר שאין זיהום או שאין פיסטולה? ותודה

05/08/2019 | 15:29 | מאת: שרה

האם יש סיכוי לחזרת פיסטולה ומה עושים אם זי יקרה? כמה עלי לחכות עד לניתוח כי בטני מאוד נפוחה? האם הפסקת הפרשות מייצגת אי זיהום? האם יש סיכוי לחזרת בקע אחרי הניתוח אם תפסיק הדלקת?

מנהל פורום כירורגיה