נקודות דם בליחה של הבוקר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/02/2001 | 12:17 | מאת: Offer Abramovich

שלום! לפני 5 שנים הייתי חולה שפעת.היה לי דימום חזק מהפה, הדימום אובחן כדימום מהריאות. בוצעה חסימה באמצעות ANGIOGRAFIA. לאחר חצי שנה בוצעה בדיקה נוספת שהראתה שהכל כשורה. טופלתי במחלקת כירורגיית חזה בתל השומר. לפני כשבוע חליתי בשפעת, כל בוקר יש לי נקודות דם עם הליחה של הבוקר. או דם קרוש או טרי כתוצאה מגירוי בעת הוצאת הליחה מהגרון. נקודות הדם מעטות מאוד. רופא המשפחה שלי נותן לי אנטיביוטיקה ותרופה נוספת להקלת הליחה. ביצעתי צילום חזה שהראה שהריאות נקיות. האם זה שכיח שחולי שפעת כתוצאה מגירוי כזה או אחר מגלים נקודות דם הליחה של הבוקר. מה לעשות? אני מאוד פוחד בגלל הטראומה שעברתי.

28/02/2001 | 20:04 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום עופר, במחלת חום כלשהי הבצקת והגודש בכלי הנשימה עלולים להיות דימומים קטנים אותם אתה מתאר אם הבעיה מחריפה או נמשכת יש לפנות למחלקה בה טופלת לצורך איבחון חוזר דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה