מי המנתח?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

26/02/2001 | 20:27 | מאת: יוני

בבית החולים הציבורי שבו אני אמור להנתח מסרבים לומר לי מי המנתח. איך מחייבים את המחלקה למסור בכל זאת מי המנתח?

27/02/2001 | 18:24 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יוני, בניגוד לניתוח פרטי בו הנך בוחר את המנתח , במחלקה של בית חולים ציבורי הניתוח מבוצע על ידי מנתח הנקבע על ידי מנהל המחלקה ובאחריותו. האחריות היא של המחלקה והצוות כולו ואין נוהגים למסור את שם המנתח. כדי לא ליצור זיקה של חולה - מנתח אלא של חולה כלפי המחלקה והעומד בראשה. ולכן אם רצונך במנתח מסוים עליך לפנות אליו באופן פרטי דר' ויזר

27/02/2001 | 20:07 | מאת: יוני

תודה על התשובה.חוק זכויות החולה מחייב למסור את המידע הזה.לא רציתי לבחור לי מנתח, רק רציתי לדעת את שמו,כפי שידעתי את שמו של הקרדיולוג,המצנתר והמרדים ,שהרדים אותי.למה להסתתר?שוב תודה.

מנהל פורום כירורגיה