הוצאת אבן באמצעות ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/04/2000 | 00:35 | מאת: מוטי

בררצוני לשאול האם אכן מעטים הניתוחים להוצאת אבן הנמצאת בשופכן בגודל של 1 ס"מ, ויש לנסות ריסוק אבני כליות בעזרת" דורניה", או בעזרת לייזר? אלו מכשירי ריסוק נמצאים בשימוש בתי החולים בארץ? פרטיים וממשלתיים?

21/04/2000 | 09:35 | מאת: ד"ר ישראלית

עליך לפנות לאורולוג - זהו התחום המתעס באבנים בשופכנים. בעקרון בבתי החולים הציבוריים יש מכשור מתקדם ביותר. לגבי הגודל והמיקום - ביחס לטכניקה בה יש לבצע את הריסוק יש לשאול אורולוג. שלומי

28/04/2000 | 12:41 | מאת: דוד בר

מעוניין לקבל אינפורמציה בנושא , הוצאת אבן בעזרת ניתוח כמו כן בריסוק

מנהל פורום כירורגיה