הרניה חזרה לכושר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

24/02/2001 | 08:37 | מאת: יעקב

ד"ר שלום אני בן 45 ואובחנה אצלי הרניה בצד שמאל. ולפני כ-7 שנים עברתי אוטם לב (ללא צינטור) מעולם לא עברתי ניתוח ואני מעוניין לדעת: א. ידוע לי שאפשר לעשות הרדמה מקומית. האם מומלץ. מה הסיכונים? ב. אני עושה פעילות גופנית מתי אוכל לחזור לכושר ולבצע הליכה וכפיפות בטן אודה לתשובתך יעקב

24/02/2001 | 10:38 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יעקב, אוטם ישן בשריר הלב אינו מהווה הוראת נגד לניתוח , אם מצבך יציב כעת ניתן לתקן את הבקע בכל סוגי ההרדמה, ניתן לשלוט במצב החולה ולמנוע את ה"סטרס" דווקא בהרדמה כללית. לאחר ניתוח יש לחזור לפעילות מאומצת בהדרגה , 3 - 6 חודשים לאחר הניתוח. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה