האם להכנס למעורבות עם חולה קרוהן?

דיון מתוך פורום  כירורגיה

21/02/2001 | 01:17 | מאת: לילך

אני בחורה בריאה ויש לי חבר חולה קרוהן הוא רוצה להתחתן ואני אוהבת אותו אבל מפחדת עליי ועל ילדים אם יהיו לנו חייבת תגובה מכל מי שיכול מהר לילך

21/02/2001 | 15:18 | מאת: דני

לילך שלום אני מכיר את הבעיה באופן אישי כאחד הנשוי לחולת קרוהן. אמנם לא הבהרת מה מפריע בדיוק לך אך בכל זאת אנסה לענות. הדבר הראשון והכי חשוב הוא עד כמה את אוהבת את חברך ומוכנה לעמוד לצידו, וזה דבר שאף אחד לא יכול לומר לך, ועליך להיות שלמה עם החלטתך מה שלא תהיה. מחלת הקרוהן אינה מדבקת, ומקורותיה אינם ידועים באופן ברור ( ככל הידוע לי ) אך כפי הנראה לגנטיקה של חברך חלק במחלה. לא ידוע לי שהמחלה עוברת בהכרח לילדים. שמעתי ואני אפילו מכיר זוגות שאחד מבני הזוג חולה קרוהן ונולדו להם ילדים בריאים לחלוטין. אמנם אינני רופא ומצבו הרפואי של חברך אינו ידוע לי, אך גם בהנחה שמצבו סביר ברגע זה עליך לקחת בחשבון שמחלה זו יכולה להתלקח מתי שהוא ולהחריף. לשאלות ספציפיות יותר אני מציע שתכנסי לפורום גסטרואנטרולוגיה ותשאלי את הרופא המומחה של הפורום ד"ר הירש. אני מאחל לך אושר בלכ דרך שתבחרי.

22/02/2001 | 18:32 | מאת: יעל

שלום לך לילך מחלות מעיים הן מחלות שקשה להתמודד איתם מניסיון אישי אם תנטרלי את רגשותייך כמובן שהתשובה תהיה שלילית אבל כולנו בני אדם ולב פועם בקרבנו אני בטוחה שלחברך יש גם צדדים חיוביים שבזכותם את אוהבת אותו אף אחד לא יודע מה יילד יום וגם אנשים בריאים יכולים לחלות וחברך לא היה עוזב אותך אם המצב היה הפוך בטח שמעת על פרוייקט הגנום האנושי והמחקר הוא בעיצומו אז יש למה לצפות תפגשי עם אנשים שנשואים לחולי קרוהן ויש להם ניסיון לא סתם אומרים שהאהבה מנצחת בהצלחה

23/02/2001 | 17:20 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום לילך שאלתך נוגעת לתחומי הנפש והאהבה ואני קטונתי מלדעת את התשובה המתאימה, תוכלי לקבל פרטים על המחלה במאמר שקיים באגף הכירורגיה ב"דוקטורס" בעיקרון אין סכנה של הדבקות ואין הכרח כי ילדיכם יחלו גם אך מחלה זו עלולה להתלקח לסרוגין ואז החולה נזקק לתכיכת הסובבים אותו וכמובן בראש ובראשונה לאישתו. כתובת המאמר בפורום הוא: http://doctors.co.il/surgery/article/235/ בהצלחה נשמח לשמוע על החתונה... דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה