כתם דלקתי בעכוז ובזרוע

דיון מתוך פורום  כירורגיה

20/02/2001 | 20:58 | מאת: גל

כללי: גיל 40 נ. מזה חודש וחצי סובלת מכתם דלקתי שהופיע במפתיע בעכוז וחודש לאחר מכן בזרוע. הכתם בעכוז גדל עד לקוטר של 20 ס"מ. שני הכתמים באותו צד. סימפטומים: כאבים בשכבות התחתונות של הכתם (כאב עצום בישיבה), המקום חם מאד ונפוח. יש נפיחות בצקתית מסביב לעצם הזנב. הכתם בזרוע בקוטר 5 ס"מ. בלוטות התנפחו לפני ארבעה ימים במפשעה, ולפני יומיים הנפיחות ירדה. מה בוצע עד עתה: החולה טופלה באוגמנטין כחודש ימים אך ללא פתרון. נלקחה ביופסיה עמוקה משני הכתמים ומקום בריא כבקרה, אך אין כל תשובה ממנה. בבדיקות דם רואים שיש דלקת בגוף (112 WB). הרופאים שללו עקיצה וכל גורם חיצוני אחר. הרופאים שללו כיסים שצריך לשאוב כיוון שהכתמים מפושטים מאד. תודה

23/02/2001 | 17:27 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום גל, כפי שתארת יפה מדובר בדלקת שטחית של העור ותחום הטיפול בכך הינה על ידי רופא עור, רצוי לקבל תשובת ביופסיה ואז להתיחס לנושא בצורה עינינית דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה