ניתוח של בלוטת יותרת המוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/04/2000 | 13:53 | מאת: יוסי נתנאל

ד ר שלום רב אבקש מידע על הסיכונים בנתוחי בלוטת יותרת המוח: החולה בת 75 במצב בריאות סביר מה הם אחוזי ההצלחה או הכשלון בנתוחים להסרת גידול מסוג MACRODENOMA מהבלוטה. באיזה בית חולים בארץ יש מומחים לנתוחים מסוג זה, ואם אפשר לציין שמות המומחים מה עלות נתוח כזה , אם יבוצע באופן פרטי. בתודה מראש יוסי נתנאל

17/04/2000 | 16:36 | מאת: בן

במחלקה נוירוכירוגית באיכילוב מתמחה בנושא פרו' ועקנין, ראש המחלקה.

19/04/2000 | 09:41 | מאת: ד"ר ישראלית

מר נתנאל שלום, הניתוח נחשב לנתוח בעל סיכון נמוך. (מדובר על כריתת בלוטת ההיפופיזה דרך האף (דרך הספנואיד). ישנם נוירוכירורגים בעלי נסיון טוב בניתוחים אלו. עליך לפנות לנוירוכירוג על מנת לקבל תעריפים ושמות. בהצלחה

15/11/2001 | 21:05 | מאת: ריקי .ב.

ד"ר שלומי ישראלית שלום רב הנני בחורה כבת 18 , עברתי ניתוח לפני כ 7 חודשים , לכריתת מיקרואדנומה מההיפוזיזה דרך האף , בימים אלה עלתה רמת הפרולקטין ל- 56 כאשר הנורמה הינה בין 2 ל- 25. נאמר לי כי הגידול חזר ואצטרך ככל הנראה לעבור את הניתוח שוב . רציתי לשאול , כיצד חזר הגידול בטווח זמן קצר כל כך ? האם חייבים ניתוח נוסף או יש דרכים חלופיות ( כדורים אינם עוזרים לעצירת התפתחות הגידול אלא רק מורידים את רמת הפרולקטין - שמות הכדורים פרילק ודוסטינקס)? האם יש סיכוי שהגידול יוסר לתמיד או שהוא יחזור כל פעם מחדש? האם ישנה אפשרות להוריד את הבלוטה לחלוטין?

מנהל פורום כירורגיה