ניתוח להסרת כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/07/2017 | 21:30 | מאת: דינה

שלום, שמי דינה ואני בת 26. לאחרונה אובחנו אצלי אבנים בכיס המרה. יש לי מספר שאלות: 1.בממצאי האולטראסאונד נכתב כי עלולה להיות אבן גם בדרכי המרה (בנוסף למספר אבנים בכיס המרה עצמו). הכירורג שראיתי בקופת חולים אמר לי שעקב החשד לאבן בדרכי המרה, הוא היה ממליץ על ביצוע גסטרוסקופיה כי לדבריו נוכחות אבן זו עלולה להוביל מניתוח לפרוסקופי לניתוח פתוח. מה דעתך? מה היית ממליץ לעשות בשלב זה? 2.קיבלתי מהכירורג בקופת חולים הפנייה לכירורג בבית חולים. אני מעוניינת לעבור ניתוח באופן פרטי. האם עליי עדיין לגשת לכירורג בבית חולים או לפנות לכירורג שאני מעוניינת שינתח אותי? 3.מהם סוגי התפרים שנעשים בשני סוגי הניתוחים? תודה מראש.

קראתי את פנייתך. יהיה זה לא רציני לחוות דעה בנושא כה חשוב מבלי לבדוק ולעבור על החומר. לכן לא אוכל ליעץ לך בנושא בצורה אחראית ניתוח פתוח שונה מניתוח לפרוסקופי החתך גדול והתפרים שונים אם את רוצה ניתוח אצל מישהוא מסויים במערכת הפרטית גשי למרפאתו רפואה שלמה

מנהל פורום כירורגיה