בלוטה בקרקפת

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/02/2001 | 23:02 | מאת: רמי

לפני מס' חודשים הופיעה בלוטה בקרקפת, בביקור אצל רופא אובחנה הבלוטה (צ'סטה ?? משהו עם בלוטת שומן), הרופא המליץ לי להוריד אותה בפעולה כירוגית עם הרדמה מקומית. האם ישנה דרך אחרת להוריד את הבלוטה? האם היא יכולה להעלם כמו שבאה? האם הורדת הבלוטה עלולה לפגוע בצמיחת השיער באותו מקום? והאם ישנם סיכונים מסוימים באי טיפול בבלוטה.

23/02/2001 | 17:44 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רמי, לרוב בלוטות אלו הינן גידול של בלוטות חלב או שיער של העור, הסיבוכים עלולים להיות של דלקת במקום או שהבלוטה גדלה ומכאיבה. הניתוח הינו פשוט יחסית ולרוב ללא בעיות של צמיחת שיער דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה