בנוגע לבקע מפשעתי ואימונים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

16/05/2017 | 06:51 | מאת: חסוי

שלום, אני בחור בן 19, לא פעיל מבחינה פיזית כבר יחסית הרבה זמן וזה משהו שהתכוונתי לשנות כבר זמן מה בעזרת אימונים במכון כושר, אבל בגלל הרגשת אי נוחות באזור שק האשכים והמפשעה שהתחילה עם יום בודד של כאבים מציקים(לא קשים, די קלים בשני הצדדים, הורגשו פעמיים למשך דקה+- ונעלמו אחרי היום שבו הם הופיעו וזה היה לפניי שבוע וחצי בערך) הייתי צריך להמתין לתור אצל האורולוג. אתמול הייתי אצל האורולוג והוא אמר לי שהכול תקין לגמרי באזור, אבל להפתעתי הוא אמר שהוא לא מוסמך לאבחן בקע(?) ושצריך להיפגש עם כירורג בשביל זה. רציתי לדעת אם אני יכול ללכת ולהתאמן בינתיים, וחשוב לציין כי אני לא הולך לעבוד עם משקלים כבדים ולאמץ את עצמי ברמה מוגזמת. כרגע האי נוחות לא באמת מופיעה, אולי ממש בקטנה כשאני יושב, אבל זה נראה כאילו עם הזמן זה הופך לכמעט בלתי מורגש. בזמן האחרון בגלל שהטמפרטורות משתנות שמתי לב ששק האשכים שלי יותר "משוחרר" רוב הזמן, ובשבועיים האחרונים בערך התחלתי לישון על הצד עם שמיכה יחסית עבה(אבל רכה)בין הרגליים כי הבנתי שזה טוב לגב, הפסקתי עם זה והתחלתי לישון בשיטות אחרות שימנעו כל סוג של לחץ על האשכים שלי, נראה לי זה די עוזר אבל אני לא כל כך בטוח. בכל מקרה, האי נוחות ממש קלה ובלתי מורגשת באמת. האם יש עדיפות לבדיקה נוספת(שיכולה לקחת לי עוד זמן בהנחה ובאמת צריך לפגוש כירורג בשביל לאבחן דבר שכזה)לפניי שאני מתחיל להתאמן, או שאפשרי להתחיל להתאמן? אני התאמנתי כבר תקופה יחסית קצרה עם הפוגות, אבל הפעם האחרונה שהתאמנתי הייתה במרץ של 2016, לא היו לי שום כאבים בתקופה ההיא והם התחילו להופיע רק לפניי שבועיים.

ניתן לבצע פעילולת גופנית כשיש בקע מפשעתי עד כמה שאני מבין הוא טרם אובחן גש לכירורג שיחליט לגבי האבחנה בברכה

מנהל פורום כירורגיה