עזרה בהסבר/פענוח בדיקות mri .

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/04/2017 | 19:08 | מאת: שי

היי לפני כמעט שנתיים עברתי נפילה מאופניי היגנתי אם הידיים מהנפילה . מאז נוצר לי כאבים בעצם החזה מאותה טראומה שהיה שלא עוזבים אותי וקשה לי לתפקד איתם . עברתי 3 בדיקות mri . בראשונה מצאו לי בצקת מח העצם בזוית של הסטרנום . ומתאים לחבלה רשמו . בבדיקה השנייה מצאו לי מעקב אחר קונטזיה גרמית. ורשמו הפעם כמו בבדיקה הראשונה זוהה אזור של התמרה שומנית תת קליפתית במנובריום סטרני , אין חסר קליפתי . המפרקים הסטרנו- קלביקולרים שמורים . וסיכום אין שינוי לבדיקה הראשונה . כעת עברתי את הmri הנוסף השלישי במספר חצי שנה אחרי . ושוב מצאו דברים והינה הבדיקה האחרונה המלאה אשמח להסבר מפורט מה קרה לי שם שכל כך סובל מכאבים : סיבת בדיקה מעקב אחר שינויים בזוית הסטרנום גם הפעם כמו בבדיקות הקודמות זוהה קשר היפואינטנסי בסחוס הסטרלנלי { בין מנובריום סטרני לבין גוף הסטרנום } מעט שמאל לקו האמצע מוקף עוצמת אות גבוהה יחסית בT 2 בקוטר 8מ"מ ובצקת בלשד העצם התת קליפתי הסמוך . הסחוסים הקוסטלים הודגמו ללא חריג . בסיכום ממצאים בזוית הסטרנום על פי הפירוט לעיל { ייתכן שינויים חבלתיים כרוניים עם גשר גרמי } , בסה"כ אין שינוי עקרוני ביחס לבדיקה הקודמת . זה בידיוק הmri האחרון שעברתי אשמח לדעת כי אני ממש לא מבין מה זה כל הדברים האלה בבדיקה האחרונה , וגם אשמח לדעת מה בידיוק קרה ויש שם אז , שאני סובל מכאב מאוד חזק שנה ו9 חודשים מלאים מאותה נפילה ולא עובר לי . מה קרה שם, ומה עושים ? תודה רבה לך

לא ניתן במסגרת הפורום לבצע פיענוח בדיקות. אני מניח שיש לך רופא מטפל שזה מתפקידו. בברכה

מנהל פורום כירורגיה