פרוקטולוגיה: פיסורה, טחורים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

19/01/2005 | 10:37 | מאת: משה ק.

דוקטור נכבד, אני גבר בן 41, בריא בד"כ, סובל כ- 7 שנים מפיסורה כרונית. אחרי שנתיים של סבל מהפיסורה (כלומר לפני חמש שנים) עברתי קולונוסקופיה אשר שללה בעיות אחרות. עיקר הטיפול היה שמרני: שמירה על יציאות רכות, אמבטיות ישיבה, שמן פראפין וכו' עם הקלות משמעותיות בבעיה (כולל תקופות משמעותיות של אפס כאבים !! ושריר רפוי). לפני 3 שנים התחלתי טיפול במשחת ניפידיפין / ניטרוגליצרין 0.2% ,בזמן "התפרצויות פיסורה", אשר גרם לי לשיפור ניכר מאד ומשמעותי באיכות החיים. כצפוי, לפני כשנה וחצי הצטרפו טחורים לבעיה, ומאז נגרם לי סבל רב ופגיעה משמעותית באיכות החיים, כאב, הגבלה על היציאה למס' ימים מהבית וכו'. שאלותיי בבקשה: האם ניתן לבקש בעת ביצוע קולונוסקופיה / סגמואידוסקופיה קלטת וידאו או כל אמצעי אחר שיאפשר לי לעבור את הסבל של הבדיקה פעם אחת, אבל אח"כ לגשת עם התוצאות ולקבל מס' חוות דעת רפואיות? האם בדיקות כנ"ל יכולות להראות חד משמעית את מצב הטחורים הפנימיים ? בהנחה שאת בעיית הטחורים ניתן לפתור בניתוח, ועל מנת להמנע מניתוח בעיית הפיסורה שעל פי הבנתי יש לו תופעות לוואי קשות, בעיקר של סכנת איבוד השליטה בגיל מתקדם, האם ניתן לאורך זמן להמשיך להשתמש במשחת ניפידיפין, אשר עוזרת לי באופן מאד משמעותי ומיידי ?

21/01/2005 | 12:48 | מאת: דר ספוליאנסקי

שלום משה. בעת ניתוח הטחורים גם בעית הפיסורה נפטרת . - אין צורך בחיתוך השריר . קלטת אפשר לקבל באם עושים אותה אבל היא לא תהייה אקטואלית לבדיקות האחרות אלא לקבלת חוות דעת נוספות . עם קולונוסקופ קשה לראות את הטחורים אלא באם מתמקדים במיוחד באזור .לגבי משך תקופת השימיוש עם ניפדיפין איני יודע .

מנהל פורום כירורגיה