כריתת מעי גס

דיון מתוך פורום  כירורגיה

05/02/2001 | 19:54 | מאת: יעל

הנני סובלת ממחלת קרוהן שנים רבות (למעלה מ- 20 שנה). המחלה מתבטאת אצלי בעיקר במעי הגס וכנראה ("למזלי) רק בסוף המעי הדק. מעולם לא הייתי ברימיסיה אמיתית אך כיום מחלתי היא כבר בלתי נסבלת. מאחר והטיפול התרופתי שקיבלתי עד היום לא ממש עוזר החלו הרופאים להעלות אופציה ניתוחית שמשמעה - כריתת המעי הגס כולו - קולוסטומי. מכבן שזהו צעד דרסטי שאין ממנו דרך חזרה, מה גם שאף אחד לא מבטיח גן של שושנים לאחר הניתוח, אני מלאה בחששות ופחדים. הייתי רוצה לקבל אינפורמציה מקיפה יותר לגבי ניתוחים מסוג זה וכן לדעת מתי מתאפשרת אופציה ל"פאוץ'" ובמה בדיוק מדובר. ברצוני לציין שאני בחורה צעירה, אומנם נשואה אך בלי ילדים. אשמח לשמוע גם מפי חולים שעברו ניתוח כזה במיוחד נשים.

24/02/2001 | 10:52 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום יעל, האופציה הניתוחית במחלת קרוהן היא ברירת מחדל אחרונה, כאשר הטיפול התרופתי ודיאטות מתאימות אינו עוזר, סוג הניתוח מתוכנן עם הרופא הכירורג ומטרתו לכרות את האזור הדלקתי, אם חלק של הרקטום התחתון הינו תקין ניתן לחבר את המעי הנותר לרקטום ואז יציאותיך יהיו רגילות. אם גם הרקטום נגוע במחלה יש להסירו ואז ניתן לבצע מה שאנו מכנים פאוטש לצורך שליטה חלקית ביציאות. תוכלי לקרוא על כך בכתבהhttp://doctors.co.il/surgery/article/235/ דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה