פרוזק וניתוח להחלפת מסתם בלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה

31/01/2001 | 14:01 | מאת: ירדנה

בקרוב אנותח בלבי להחלפת המסתם המיטרלי הפגום במסתם מיכני מלאכותי. אני מטופלת מזה שנתיים בכדור אחד של פרוזק 20 מ"ג בכל יום. אני מרגישה טוב מכל הבחינות (ואפילו התחלתי להרגיש רע כאשר אני משיבה לרופאים הקרדיולוגים השונים שאני מרגישה טוב...) מובן מאליו שאני מוגבלת במאמץ, אבל התרגלתי לזה, הפגם במסתם אירע בילדותי והיום אני כבר סבתא, כך שהיה לי די זמן להתרגל. האם עלי ליידע את המנתח ואת הקרדיולוגים באשר לפרוזק? מנסיוני הדל למדתי שגם רופאים לעתים מרימים גבה כאשר אדם מן היישוב מספר להם על כך שהוא "צורך" פרוזק. האם יש חשיבות לעניין לגבי ההרדמה? הפסיכיאטר שהציע לי את הטיפול בפרוזק אמר שלמיטב ידיעתו אין בעיה, והבטיח לבדוק. בינתיים אני יודעת שהניתוח יתבצע בעוד כשבועיים. אולי יש צורך בהפסקת הטיפול, ממש כשם שאני מפסיקה עכשיו לבלוע אספירין לדלול הדם? קומדין לא קיבלתי מעודי, ונאמר לי כי לאחר הניתוח אזדקק לו. תודה על תשובה מוסמכת.

24/02/2001 | 11:10 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ירדנה, לרופא המטפל בך נחוצה כל האינפורמציה הקשורה לבריאותך גם אם זה אינו קשור ישירות בבעיה הנוכחית, אין אנו מופתעים מלקיחת פרוזק או כל תרופה אחרת ותתפלאי לשמוע את כל ה"סיפורים" שאנו שומעים. הוראות לפני ניתוח ניתנים על ידי הכירורג והמרדים דר' ויזר

03/03/2001 | 07:43 | מאת: ירדנה

תודה, את התשובה שלך קיבלתי היום כשאני בבית לאחר הניתוח והכל מצוין, לא האמנתי שיילך כל כך טוב. שוב תודה לך ירדנה

מנהל פורום כירורגיה