פיברואדנומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

30/01/2001 | 19:14 | מאת: שרון

לד"ר ויזר שלום, אני בת 30 עם תינוק בן שנה, עדיין מניקה. בבדיקה ידנית שעשיתי גיליתי בשד ימין גוש. לאחר בדיקה ידנית נוספת אצל רופא כירורג בתחנה לבדיקות שד הוא טען שזה ציסטה עם נוזלים ויש לשאוב אותה עם מזרק. הוא לא הצליח לשאוב ולאחר בדיקה נוספת (ידנית בלבד! משום שאני בהריון בחודש ראשון ולכן לא יכולה לבצע צילום) הוא איבחן זאת כגוש שפיר, פיברואדנומה. נקבע לי תור לניתוח (עם יומיים אשפוז) בעוד שבוע. שאלותיי הן: 1. האם ניתן לאבחן זאת ללא צילום?! 2. כיצד בד"כ מאבחנים גוש שפיר? 3. האם בכלל יש צורך בניתוח? 4. האם רצוי לקבל חוות דעת נוספת לפני שכ"כ ממהרים לניתוח? אנא ענה בהקדם האפשרי. תודה.

25/02/2001 | 20:34 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום שרון אני מעריך כי נותחת בינתיים, האיבחון על ידי ניקור הוא מהימן, ניתן להוציא גוש כזה בביופסיה במקומית, או להשאירו למעקב, שתי ההחלטות נכונות מבחינה רפואית. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה