התרחבות של הקיבה

דיון מתוך פורום  כירורגיה

29/01/2001 | 11:01 | מאת: ג'ודי

שלום רב, אבי, בן 75, כ- 5 שנים לאחר אירוע מוחי שלאחריו הוגדר כסיעודי, (ללא אירועים חוזרים), מטופל בתרופות להורדת לחץ דם, טיקלידיל לדילול הדם ודופיקר לפרקינסון. מצבו למרות הנ"ל היה טוב - הולך עם הליכון, צלול, אוכל ושותה לבד. לפני כחודש וחצי נאלץ לעבור ניתוח להוצאת כיס המרה. בעקבות הניתוח חלה "התרחבות של הקיבה" - כהגדרת הרופא ומאז אינו מסוגל לאכול ולשתות בלי להקיא. הוא מחובר דרך האף לנקז (זונדה) מהקיבה וכן לצינור הזנה גם דרך האף אך ישירות למעי. מהתייעצות עם רופאים (כירורגים, פנימאים וגסטרואנטרולוג) הוסבר לי כי המצב זמני עד אשר הקיבה תתחיל להתכווץ בחזרה. נאמר לי כי ניתן להתגבר על המצב בעזרת תרופות המזרזות את התרוקנות הקיבה כמו פרהפולסיד, מוטיליום או פרמין. אודה לך על חוות דעתך, ואבקש לדעת האם ככל שיוצאים פחות נוזלים מהנקז (מהקיבה) זה מראה על שיפור במצב, אגב הנקז סגור כבר במשך יומיים, ללא הקאות. האם בשלב מסויים יש להתחיל בנסיון של שתייה ואכילה ומתי ? בתודה מראש, ג'ודי.

25/02/2001 | 20:40 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום ג'ודי, אני מעריך כי הבעיה נפתרה, אנו מכירים את המצב של Gastric Dilatation לאחר כל ניתוח בטני, לרוב חולף מעצמו עם טיפול כפי שאביך מקבל. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה