היצרות כלי דם בצוואר

דיון מתוך פורום  כירורגיה

28/01/2001 | 23:31 | מאת: אלי מסיקה

שלום רב אבי )70( אושפז לאחר שחש סחרחורות וקשיי יציבה בבדיקת סי טי נמצאה היצרות של 95% בעורק שמאלי פנימי ו 10% בעורק ימני פנימי. האם קיים פתרון אחר מלבד ניתוח ? מה בעצם עושים בניתוח? האם זה דומה לניתוח מעקפים או לצינתור ? מה דרגת הסיכון של ניתוח זה ? מה משך האשפוז הממוצע לאחר הניתוח ?

26/02/2001 | 19:53 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אלי, אין פתרון מלבד ניתוח בו פותחים את הסתימה, הסיכונים בניתוח כזה גבוהים עקב חשש לשליחת קרישי דם למוח, דימום , וכד' תוכל לקבל מידע מדויק מרופא כלי הדם. האישפוז הממוצע הוא כשבוע. דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה