טמפונדה לבבית

דיון מתוך פורום  כירורגיה

18/01/2001 | 17:00 | מאת: פיטבול

שלום לכולם. הייתי רוצה לרכוש קצת ידע בנושא טמפונדה לבבית. ידוע לי כי זה מצב בו הדם זורם אל בין הלב לכרום העוטף אותו. אם באפשרותך הרחב קצת בנושא הנ"ל.

18/01/2001 | 19:26 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום רב, קשה לתת הרצאה בנושא בדרך זו, כפי שציינת מדובר בנוזל או דם המצתבר בין קרום הלב לבין הלב עצמו וגורם ללחץ מכני על הלב ומונע פעילות. אם מדובר בפציעה זהו מצב חרום עם תמותה גבוהה. דר' ויזר

09/05/2001 | 01:00 | מאת: מור

בטמפונדה יש ירידה בדופק של כ-15 פעימות לדקה בזמן שאיפה בהקשר לכך יש מושג שלא מובן לי אבקש הסבר wm/g מה פירוש האותיות הללו ? תודה!

מנהל פורום כירורגיה