תפרים

דיון מתוך פורום  כירורגיה

17/01/2001 | 15:27 | מאת: אלעד

שלום לך שמי אלעד,אני לא יודע אם אתה זוכר,אבל כבר שאלתי אותך שאלות בעבר וענית לי במקצועיות רבה ,וכך אני אני מקווה שתעשה גם הפעם. לפני כ 9-10 חודשים עברתי ניתוח להסרת סטומה,בצד שמאל למטה.הבעיות התחילו כ חודשים אחר כך: לאחר חודשיים הבחנתי בחוט שחור ודק,התואם את חוט התפרים החיצוניים שהיו לי במקום,המבצבץ מהתפר במקום בו הייתה הסטומה,הרופאים אמרו לי כי זהו ארוע שכיח המיוחד וכי הגורם לבעיה אינו באשמתם שכן החוט לא נספג בגוף. (הנושא טופל בכך החוט הוצא ע"י מספריים מיוחדות) לאחר ארבעה חודשים שכבר חשבתי שכל הבעיות מאחוריי,פניתי לבדיקה שגרתית,והרופא הבחין כי מקום התפר לא נסגר,וכי במקום מתפתחת דלקת,לפי דבריו הבעיה היא:סטיץ" גרמולה,לאחר כשבוע עשו לי ניתוח בהרדמה חלקית והוציאו לי את החוט,תפר,שהפעם היה שונה מהחוט שהוצא בפעם הראשונה שכן החוט הפעם היה עבה וכחול.גם הפעם הרופאים אמרו שהדבר לא קרה באשמתם וכי הגוף שלי אשם. לפני כשבוע הלכתי לבדיקה עקב כאבים שהיו לי במקום,ולאחר בדיקת אולטרא סאונד נמצא שיש תפר נוסף במקום שגורם לכאבים לדלקת.ולא ידוע אם זה חוט שצריך להינמס או חוט קבוע,ויש סיכוי גבוהה שיצטרכו לנתח אותי. והשאלות שלי הם אלו(ואני מקווה שתענה לי כמה שיותר מפורט,למרות שזה אתר באינטרנט): האם הרופאים צודקים בכך שהם מתנערים מאחריות,וכי אין זה מאחריותם? חשוב לציין שכל ניתוח גורם לי סבל רב ,ולצערי הרב בלי שום קשר לתפרים,עקב פציעה,עברתי מספר לא קטן של ניתוחי בטן,בינהם גם ניתוחי הסרת הידבקויות,והרי כל ניתוח נוסף שאני עובר ולו הקטן ביותר גורם לסכנת הידבקות. מה הפיתרון?אילו סוגי תפרים קיימים והאם יש כאלו שנשארים בגוף לכל החיים? אני מקווה שתענה לי בפירוט שכן למרות שאלו עמיתך למקצוע,הרי גם אני תרמתי את חלקי למדינה ,ועם עצם פציעתי בצבא אפשר איכשהו להשלים,אבל עם עצם העובדה שיכול להיות שסבל כה רב נגרם לי בשל רשלנות רפואית אני לא יכול לעבור על כך בשתיקה.אני מקווה שאתה מבין את הצד שלי בעניין,(למרות שאתה גם רופא,ואני הרי עוד סוג של "פציינט ממרומר והרי כאלו לא חסרים לכם). בתודה מראש אלעד.

18/01/2001 | 19:34 | מאת: ד"ר א. ויזר

שלום אלעד, לצערי הרופאים צודקים, אנו משתמשים בחוטים שונים לתפירה של חלקי גוף שונים בינהם ניילון (כחול), משי (שחור), וכן חוטים האמורים להספג. ישנה שכיחות גבוהה אצל חולים רבים שחוטים אינם נספגים או נדחים על ידי הגוף וגורמים לתופעות של stich fistula או אפילו מורסה פנימית שיש לנתחה. אין דרך למנוע זאת או להבחין בכך קודם הניתוח ואין הסבר מדוע זה מופיע אצל חולה זה או אחר. להרגיעך זה יסתיים במשך מס' חודשים דר' ויזר

מנהל פורום כירורגיה