פצעים לבנים לאחר גילוח-חייב עזרה!

דיון מתוך פורום  קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים

29/08/2016 | 13:31 | מאת: אליאב

שלום רב, שמי אליאב ואני סובל מבעיה בעור הפנים מזה כמה חודשים. כיממה לאחר הגילוח, אותו אני מבצע אחת לשבוע(בעקבות הבעיה), מופיעים לי על עור הפנים פצעים לבנים מוגלתיים, אך אינם מציקים לי מלבד התחושה הלא נעימה. אני משתמש ב"קרם לאחר הגילוח- לעור עדין" והוא נותן לי תחושה נעימה אבל כאמור לאחר יממה מופיעים לי הפצעים הללו, על אף שניסיתי להשתמש בתכשיר לניקוי עמוק ובתקופה מסוימת השתמשתי ב"ספיריט סליציל"(סבלתי מתחושת יובש נוראית). יממה לאחר שהפצעים המוגלתיים מופיעים לי על עור הפנים הם נעלמים וגדלים כמובן הזיפים. הבעיה הזו מונעת ממני את החשק לגילוח כי אני בידיעה ששעות לאחר הגילוח אני אחשף לפצעים האלו. למען האמת, קשה לי נורא עם המצב הזה וקראתי מאמרים רבים בנושא אך לא הצלחתי למצוא את השם הנכון לבעיה הזו. תחילה חשבתי שזה פריגמנטציה אך נוכחתי לדעת שזה לא כיוון שיש לי ממש פצעים לבנים שבחלק מהם גדלה שיערה(לאחר שפיצצתי אותם). אשמח אם תסייעו לי בזה כי אני כבר ממש מותש מהמצב. תודה רבה!

21/09/2016 | 13:56 | מאת: שלי בן-דור

אליאב שלום, פצעונים לבנים נקראים מיליומים ולפי התאור שלך מדובר בסתימות קלות בזקיק השערה. במקרים כאלו אין להשתמש באלכוהול (ספירט) שכפי שהבחנת בעצמך מגרה ומייבש את העור. מצאתי שהפתרון הטוב ביותר לכך הוא חומצה לקטית עם סליצילית וחומצה אזלאית, אלו גם ישחררו את הסתימות וגם יזרזו החלמתם של הפצעים. מומלץ שלא "לפוצץ" פצעונים בעצמך ולגשת לטיפול פנים אצל קוסמטיקאית אשר תכין את העור לניקוז מבלי לגרום לו טראומה ולאחר מכן תחטא את האזור כדי למנוע זיהומים. בברכה, שלי בן דור 09-9560060

מנהל פורום קוסמטיקה רפואית לשיקום עור הפנים